Tre ting du kan gøre, hvis du vil øge din indtægtPenge. Hvordan får du mange af dem? 
De fleste har fokus på at få en lønindkomst, imponere chefen, stige i graderne og få en lønforhøjelse.
Det er den absolut mest besværlige måde at blive rig på.
Du skal ikke have fulgt med længe på bloggen for at finde ud af, at jeg er stor fortaler for at skabe aktiver, som kan tjene penge for dig, mens du sover.
Når du bruger lønindkomst som din kilde til rigdom, så gør du dig afhængig af at sælge din tid for penge, og det gør dig stresset. Du løber rundt som en kylling uden hoved, fordi du skal aflevere din tid for at få flere penge. 
Du skal heller ikke have fulgt med på bloggen særlig længe for at vide, at jeg elsker aktier, og synes, det er det suverænt bedste aktiv.
Det er så nemt. Du kan sidde hjemme ved køkkenbordet, logge ind på en platform og på fem minutter begynde at bygge dine små pengemaskiner, som tjener penge til dig, mens du sover. 
Men hvad hvis nu du ikke har nogle penge at investere? Hvad gør du i den situation, hvor du gerne vil skrue kraftigt op for din løbende indtægt, så du har noget at bygge dine aktiver for?
Hvis du virkelig er ambitiøs, er der tre metoder, som kan få din indtægt til at stige.

1. Skab noget nyt, som kan blive kopieret uendeligt


Kender du Torben Flanbaum? 
Han var en gas- og vandmester, som i 1990’erne opfandt dekanteringstuden. Den der dims, så vinen ikke drypper, når du hælder op. Så ilter den vist også vinen. Det blev han temmelig rig af.  
Men du behøver ikke at stå i en kælder og lege ingeniør. Der kan være andre typer ting, som kan masseproduceres. Vi kan tage et eksempel fra mit liv.
Jeg har små grupper, som jeg kalder Mastermind Gruppen, hvor man på otte uger kan lære at investere som Warren Buffett. Der er få personer på holdet, og jeg hjælper hver enkelt person med at finde ud af, om de er på rette vej med deres proces, analyser og beregninger.
Det kan jeg ikke kopieres, fordi undervisningen er et samarbejde og er tidskrævende. Skulle jeg bruge det her princip, skulle jeg skabe et online kursus, som var uafhængig af min tal-massage og mine øjne på analyser. 
Hvordan kunne det se ud i dit liv? Er der noget, som du kan skabe, som kunne blive masseproduceret?
Læs også: De 8 vigtigste overvejelser du kan gøre som mor

2. Få andre til at gøre det for dig


Her er vi ovre i Joe & the Juice-kategorien. 
Stifteren Kaspar Basse har ikke opfundet noget genialt, men han har skabt sig et imperium, hvor andre mennesker står og trykker gulerødderne gennem juiceren for ham. 
Hvis jeg skulle bruge det her princip, skulle jeg ansætte nogen til at skrive mine blog-indlæg, tage strategisamtalerne og coache og undervise på mastermind-gruppen, og så ellers gå i gang med at skabe noget nyt.   

3. Skab noget helt unikt, så dit arbejde stiger i værdi 


Her er vi i Pablo Picasso-kategorien.
I den her kategori falder kunstmalere, arkitekter, sangere. 
Får de et hit, kan de kræve meget mere for det næste kunstværk, som de producerer eller den næste live optræden, de skal foretage sig, og dermed eksploderer deres timeløn.
De fleste som jeg kan tænke på i denne kategori, har dog også et element af 1’eren i sig. 
Tag for eksempel Jussi Adler-Olsen. Han fik skabt noget unikt, som blev populært, men pengene kommer fra masseproduktionen af bøgerne. 
Eller Medina, som rammer hitlisterne, men hendes sange kan også sælges uendeligt. 
Eller Arne Jacobsen – hans stole kunne masseproduceres. 
Læs også: Spilleregler på aktiemarkedet
Kombiner de tre – og invester i aktier
Kan du kombinere flere af de ovenstående, så kan du nå endnu længere. Skab noget helt unikt, sæt det i masseproduktion og få andre til at tage sig af det daglige arbejde.
Når det så kører, skal du naturligvis investere dit overskud i aktier. Og du skal ikke investere på hvilken som helst måde, fordi ja, man kan miste en masse penge, hvis man ikke tænker sig om.
Du skal naturligvis følge en tjekliste og have en ide om, hvad virksomheden, som du køber aktier i, er værd.
Det kan du læse meget mere om i min e-bog Bliv Fri, som du kan downloade her
Bliv medlem og få adgang til alle artikler fra Female Invest.
Udgivet september 2020. 

Beile Grünbaum

Beile er tidligere erhvervsjournalist, og hun bor i en lejlighed i indre København med sine to små drenge. Beile startede med at investere i 2005, og siden har hun hver måned lagt ca. 10.000 kr. til side til investering og opsparing. I dag kan hun leve af afkastet fra sine investeringer, og hun er dermed økonomisk uafhængig. I dag underviser Beile andre investorer i, hvordan de opnår de bedste resultater med value investering. Det er en anerkendt investeringsstrategi, bedre kendt som Warren Buffett-metoden.
For at se dette indlæg skal du købe et medlemskab.